Sidewalk Collection er vores anden og mest bæredygtige kollektion til dato. Vi er så stolte af den, at vi gerne vil udfordre dig til at finde lignende tasker, der er mere genanvendt end vores. 

 


Hvor genanvendte er vi i forhold til konkurrenterne?

Gennemsnitlige bæredygtige taskebrands benytter for det meste genanvendte materialer til det ydre materiale og sommetider til foret, men de glemmer alle taskens andre dele som for eksempel stropper, spænder, net osv. Vi har arbejdet hårdt for at finde genanvendte alternativer også til alle kollektionens detaljer. Det er en del af vores ambition om at blive mere og mere bæredygtig for hver kollektion og med tiden mestre at lave en 100% bæredygtig taske. 

Materialesammensætning i Sidewalk Collection

  • Ydre materiale er lavet af 100% genanvendt nylon såsom nylon rester fra industriproduktion. 
  • For er lavet af 100% genanvendt polyester lavet af plastikflasker, der er indsamlet fra havet og lossepladser. 
  • Spænder er lavet af 100% genanvendt plast såsom plastrester fra industriproduktion.
  • Stropper er lavet af 100% genanvendt polyester lavet af plastikflasker, der er indsamlet fra havet og lossepladser. 
  • Airmesh til rygsække er lavet af 100% genanvendt polyester lavet af plastikflasker, der er indsamlet fra havet og lossepladser. 
  • Net til lommer er lavet af 100% genanvendt polyester lavet af plastikflasker, der er indsamlet fra havet og lossepladser. 
  • Lynlåshoveder er lavet af 100% genanvendt polyester lavet af plastikflasker, der er indsamlet fra havet og lossepladser.

Vandafvisende coating

At give vores kollektion en vandafvisende coating har været et dilemma for os. På den ene side er vandafvisende materialer en nødvendighed, når man bor i Danmark. På den anden side er vandafvisende coating ikke specielt miljøvenlig. Vi har besluttet at prioritere miljøet, og vi har derfor valgt den mest miljøvenlige coating der findes, kaldet C6 DWR. Den er PFOA (perfluorooctansyre) og PFOS (perfluorooctansulfonsyre) fri, som er syrekemikalier, der blandt andet er kræftfremkaldende og ekstremt svære for naturen at nedbryde. Ulempen ved C6 DWR i forhold til alternativerne er, at coatingen ikke er nær så effektiv. Det er et kompromis, vi følte, vi blev nødt til at lave.