5 venlige ting, du kan prøve i dag

Det nemmeste er at passe os selv. Men hvis du har lyst til at prøve noget nyt, så prøv venlighed! Her er fem nemme måder, du kan sprede venlighed på i hverdagen. De er gratis, de spreder sig som ringe i vanget, og de vil med sikkerhed gøre både din og andres hverdag dejligere.

Prøv et par af disse venligheds-snacks, når du går ud i dag, og sammenlign din oplevelse med en standard øjnene-i-telefonen-dag. Føles det ikke bare  meget bedre?

Få øjenkontakt

De mennesker, vi har en tendens til at undgå at skabe øjenkontakt med, er ofte de mennesker, der har mest brug for det. Hvad med at skabe øjenkontakt med en hjemløs person? Vidste du, at øjenkontakt får folk til at føle sig mere inkluderede og synlige?

Sig hej

Et simpelt "hej" er undervurderet. Bortset fra at være høflig viser det også den anden person, at du er åben for en snak, og hvem ved, hvad det kan føre til.

Smil

Smil smitter! Så hvilken bedre måde at løfte stemningen i en tætpakket metro end at dele et smil med dine medpendlere? Vidste du, at et smil kan skabe større glæde i hjernen end 2.000 chokoladebarer?!

Giv et kompliment

Man kan altid finde et alle andet godt ved andre. Hvorfor anerkender vi ikke det lidt mere? “Pænt hår”, “interessant bog”, “cool taske”. Det kan virke lidt overvældende at give en fremmed et kompliment, men tro os: Der er ingen bedre måde at gøre folk glade på, end at fortælle dem, at de er skønne. 

Hold døren

Eller prøv en anden god, gammeldags måde at anerkende en anden person på. Giv din plads til én, der har mere brug for den, end dig. Hjælp med at bære en tung taske op ad trappen. Spørg, om du skal vise vej, hvis nogen ser ud, som om de ikke ved, hvor de er. 

December 10, 2019 — Anne Thorsø Sørensen